top of page

Hoe werkt Tureluur?

Tureluur verstuurt pakketjes met daarin natuurbelevingsactiviteiten voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Elk pakket bevat de Tureluur. Dit is een groot opdrachtenblad met daarop  6 à 7 verschillende activiteiten. Denk aan een activiteit waarbij je kind in actie komt en op pad gaat, een knutselactiviteit, een activiteit waarbij de zintuigen centraal staan, een zoekopdracht en vragen die prikkelen om verder te denken. Daarnaast bevat het pakket specifieke aanvullende materialen (bijvoorbeeld voor het maken van een bloemenbom) en een Tureluurfilmpje als introductie op het thema. Niet te vergeten staan er ook altijd 3 gekke weetjes op.

Zo ziet een Tureluur eruit!

Praktische informatie

Hoe vaak?

De Tureluur verschijnt elke 2 maanden rond de 1e van de maand. Hij verschijnt dus begin januari, maart, mei, juli, september en november.

Voor hoeveel kinderen?

Heb je meerdere kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar en ben je voor hen allemaal geïnteresseerd in de Tureluur? Vraag dan 1 pakket aan en klik bij bestellen op het aantal extra kinderen. We zullen dan niet meer Tureluurs opsturen, maar de materialen die de kinderen nodig hebben vermeerderen. Elk extra kind kost 3,00 inclusief btw, met een maximum van 3 extra kinderen. Wil je voor meer dan 3 extra kinderen materialen aanvragen? Mail ons dan even, dan kijken we naar de mogelijkheden. 

Duur activiteiten

De activiteiten die op de Tureluur staan duren elk tussen de 15 en 30 minuten. Dit ligt aan de leeftijd en de concentratiespanne van het kind. Met een pakket is je kind dus zo 2,5 tot 3 uur onder de pannen. Alle activiteiten zijn ook los te doen. Dan heb je speelplezier voor meerdere dagen.

Samen of alleen tureluren?

Een kind kan de Tureluur alleen doen, maar het is leuker om dit samen te doen met je kind. Of dat je kind dit met een vriendje of vriendinnetje kan doen. Wil je dat je kind dit zoveel mogelijk alleen doet? Op elke Tureluur vind je een video in de vorm van een QR code waarin kinderen meegenomen worden door het pakket.

Thema's

Elke Tureluur heeft een ander thema, passend bij de tijd van het jaar. Denk aan thema’s zoals bloemenbeestjes, nachtkijkers, 

dierenmanieren of de zon.

Benodigdheden Tureluur

Mochten er speciale materialen nodig zijn dan zitten die erbij. Kleine materialen zoals een schaar, lijm, potloden/stiften zitten er niet bij. De Tureluur pakketten zijn geen bouwpakketten. We streven ernaar om met zo min mogelijk materialen een zo leuk mogelijke natuurbeleving neer te zetten.

Voorbeeld van een Tureluur opdrachtenvel

Ik wil mijn zoontje verwondering voor de natuur bijbrengen door hem kennis te laten maken met al het moois wat de natuur te bieden heeft.

bottom of page